lg g7De LG G7 ThinQ is de volgende LG “G” smartphone die het opneemt tegen vlaggenschip modellen van de andere producenten. De zevende generatie van de smartphone is de opvolger van de LG G6. Elk jaar heeft LG tot nu toe het respect verdiend door continu aan te blijven haken bij de moordende concurrentie. In 2018 zal dit naar verwachting weer het geval zijn met de LG G7 smartphone. De officiĆ«le releasedatum is nog niet bekendgemaakt door LG maar een release in Nederland wordt vanaf mei 2018 verwacht. De onthulling van de G7 vond niet plaats tijdens het Mobile World Congress op 26 februari. Daarmee is het toestel later dan normaal ingepland en moeten liefhebbers wat langer wachten op de release van de G7. Gelukkig heeft LG inmiddels bekendgemaakt dat de LG G7 eind april gepresenteerd wordt waarna het in mei te koop zal zijn.

Nederland

De G7 is vanaf mei in Nederland beschikbaar volgens geruchten. De LG G6 ging voor de adviesprijs van 749 euro over de toonbank. In eerste instantie was het nieuwe toestel alleen via T-Mobile verkrijgbaar. De andere providers boden de LG G6 op een later moment aan. Of dit ook het geval voor de LG G7 zal zijn is nog niet bekend

Pre-orders

De pre-orders in thuisland zijn vlak na de presentatie begonnen in thuisland Zuid-Korea. In korte tijd zijn er al grote aantallen besteld in het thuisland wat aangeeft dat het toestel goed ontvangen is. De verwachting is dat de LG G6 in april 2017 in Nederland verkrijgbaar zal zijn, een maand na de aankondiging van de smartphone.

Releasedatum LG G smartphones

Releasedatum Smartphone
2017 april LG G6
2016 februari LG G5
2015 april LG G4
2014 mei LG G3
2013 augustus LG G2
2012 september LG Optimus G